Múzeumok Éjszakája Kőszegen, 2018

Múzeumok Éjszakája Kőszegen, 2018

 

2018. június 23-án a Múzeumok Éjszakáján Kőszegen a Jurisics téren öt helyszínen várják az érdeklődőket 17 órától 24 óráig a résztvevő intézmények kiállításaikkal, kicsiknek, nagyoknak egyaránt szánt programjaikkal.  Az idei központi téma, melynek jegyében a programokat országszerte szervezik, a Családok évéhez kapcsolódik; „Ami összeköt: Család és kultúra”. 

 

Kőszeg életében meghatározó társadalmi szerepet betöltő családok; a Chernelek és Küttelek, s az ő szellemi és tárgyi örökségük kerül középpontba az Arany Egyszarvú Patikában (Kőszeg, Jurisics tér 11.). Előadások, kvízek, minitárlatok, családi kézműves foglalkozások segítenek feleleveníteni múltjukat. A Tábornokház-Hősök tornya állandó kiállításához kapcsolódva - mely kőszegi kismesterségeket mutat be - kézművesek engednek bepillantást a mézeskalácsos és a nyerges-, szíjgyártó mesterség fortélyaiba.

 

A Kőszegi Városi Múzeumon kívül csatlakozik programjaival a Postamúzeum, mely 17 és 22 óra között látogatható ezen az estén. Innen közelíthető meg a Borárium, ahol a Stefanich Családi Pincészet borbemutatója lesz 17.00-24.00 óra között.

 

A Chernel Kálmán Városi Könyvtár idén is kedvezményekkel kedveskedik betérő olvasóinak, óránként könyvtárbejárásra invitálja, s a Digitális erőd című játékkal izgalmas információkereső kalandjátékra buzdítja őket.

 

Új helyszínként csatlakozik a Sgraffitós-ház, melynek gyönyörű homlokzatát idén májusban állították helyre. Itt 20 és 24 óra között várják a látogatókat az IASK munkatársai.